• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2023

Actueel Dubbelde Palmboom

Toen het Dutch Pinball Museum in april 2021 zijn intrek nam in het voormalig pakhuis de Dubbelde Palmboom, was dat bedoeld als  tijdelijke invulling. Er werd op dat moment  voorzien dat zij op termijn naar een andere locatie zouden verhuizen. De huisvesting in het rijksmonument in Historisch Delfshaven bevalt echter zo goed, dat dit jaar het besluit is genomen om definitief te blijven, het museum verder te professionaliseren én uit te breiden met een extra verdieping. Voor Stadsherstel aanleiding om de nodige onderhouds- en restauratiewerkzaamheden uit te voeren. Zo is het interieur geschilderd en is er nieuwe verlichting aangebracht. Ook worden alle toiletgroepen vernieuwd en zijn de houten vloeren opnieuw in de lak gezet. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd waarbij ook in verduurzaming zal worden geïnvesteerd.

Gerard van de Sanden, eigenaar van het museum, is enthousiast over de uitbreiding. “Door de extra ruimte is er nog meer plek voor de historie en educatie over het flipperspel. En natuurlijk is er extra ruimte gemaakt voor de ruim 100 vrij bespeelbare flipperkasten.” De verdiepingen zijn allemaal thematisch aangekleed zodat de bezoeker nog meer in het spel kan opgaan. De muzikale flipperkasten op de nieuwe verdieping zijn via de ‘Stairway to heaven’ te bereiken. In deze thematische zaal flipper je in een discothema, hoe leuk is dat! In de naastgelegen ‘Dinosaurusruimte’ kan je tussen levensgrote dinosauriërs en palmbomen flipperkasten bespelen die perfect passen in het junglethema. Wat denk je bijvoorbeeld van “Congo” of “Jurrasic Park”? Ook de best gewaardeerde flipperkast “Godzilla” ontbreekt niet. In een aparte zaal wordt een grote stap terug in de tijd gemaakt. Hier staan de klassieke maar nog steeds immens populaire elektromechanische flipperkasten van vóór 1997.

De werkzaamheden zijn nog niet klaar, maar het museum is wel gewoon open. Kom dus snel langs om te zien hoe het museum steeds mooier wordt!