• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2020

Actueel Dutch Pinball in Dubbelde Palmboom

Sinds vorig jaar is Stadsherstel eigenaar van de Dubbelde Palmboom in Delfshaven. In dit voormalige graanpakhuis uit 1825 was tot 2012 een dependance van het Museum Rotterdam gevestigd. Sindsdien gebeurde er niets meer. Het rijksmonument stond zeven jaar leeg en werd al die tijd niet verwarmd en minimaal onderhouden. Dat had flinke vochtproblemen tot gevolg, net als de slechte staat van het houtwerk van luiken en ramen. Om over het dak nog maar te zwijgen…

Het doel van Stadsherstel is – zoals altijd – om het gebouw weer toegankelijk te maken voor publiek. Daarom wordt er hard gewerkt aan de restauratie: dit moet een culturele ontmoetingsplek worden! Een laagdrempelige plek voor jong en oud waarbij beleving centraal staat. Hoe je dat doet? De eerste stap is gezet. Je ziet het in het Dutch Pinball Museum dat sinds april 2020 is gevestigd op de begane grond en 1e verdieping van het monumentale pakhuis. Lees meer