• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

oktober 2020

Actueel Heerenhuys in Het Park

Van burgemeesterswoning tot bruidsfeesten

Vraag een willekeurige Rotterdammer waar ‘het Heerenhuys’ ligt, en hij zal je de richting wijzen naar Het Park. Hier staat herenhuis De Heuvel al eeuwen: een pand met een rijke en interessante geschiedenis.

Hoewel het exacte bouwjaar niet bekend is, is zeker dat het pand er al in de achttiende eeuw stond. Het is namelijk voor het eerst te zien op een kaart van A. Dubreuil uit 1784. Uit bouwhistorisch onderzoek van Bureau Polderman is gebleken dat het Heerenhuys ergens tussen 1750 en 1760 is gebouwd. Wie het huis toen bewoonden is niet bekend; pas vanaf eind 1700 is daar meer informatie over. Lees meer in onze jubileumspecial