• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2019

Actueel Bijzondere ontdekking tijdens schilderwerk

Tijdens de schilderwerkzaamheden aan het Henkespand in Historisch Delfshaven deden de restauratieschilders van De Goede een bijzondere vondst. Onder de oude verflagen van gevelversieringen vonden zij overblijfselen van de grondslag van bladgoud. Vermoedelijk is het bladgoud aangebracht in 1867 toen het pand in eigendom kwam van Henkes. Op de fraaie voorgevel van de jeneverdistilleerderij liet Henkes medailles in natuursteen aanbrengen die verwijzen naar de vele prijzen die zij tijdens internationale tentoonstellingen in de wacht sleepten. Dat deze medailles met bladgoud waren versierd was nog niet eerder bekend.

Het herstel van het bladgoud is een flinke kostenpost. Wij zullen dan ook een beroep doen op fondswerving in de hoop de bijzondere schilderingen te kunnen herstellen.