• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

mei 2019

Actueel Nieuw bezoekerscentrum historisch molencomplex

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 11 mei hebben Stadsherstel en Stichting Molens aan de Kralingse Plas de plannen onthuld voor een nieuw bezoekerscentrum voor de molens. Wethouder van Onderwijs, Cultuur en Toerisme, Said Kasmi verzorgde de aftrap.  

Bezoekerscentrum

Het nieuwe bezoekerscentrum wordt onderdeel van het historische molencomplex aan de Kralingse Plas. De kleinschalige ruimte voor informatie en ontvangst krijgt daarnaast ook een permanente expositie en een winkeltje voor specerijen die nog altijd in de molens gemalen worden. De fondswerving is gestart en de organisaties hopen dat het bezoekerscentrum in 2020 open kan gaan.

Gezamenlijke website

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond in het weekend van Nationale Molendag, werd ook de website molensaandeplas.nl gelanceerd. De website is een initiatief van Stadsherstel in samenwerking met Restaurant de Tuin en Zeilschool de Lelie. Geïnteresseerden worden hier geïnformeerd over alle activiteiten en ontwikkelingen op- en rondom het historische molencomplex. Hiermee beogen de organisaties het gebied bij een breed publiek op de kaart te zetten.