• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2018

Actueel Wyt-pand gereed en weer volledig verhuurd

De voormalige drukkerij Wyt heeft een flinke opknapbeurt achter de rug. De prachtige kenmerkende stalen kozijnen zijn ontdaan van te dikke verflagen en met het juiste verfsysteem opnieuw geschilderd. In het gebouw zijn de 1e en 2e verdieping geschikt gemaakt voor de huurders Daan (1e verdieping) en Boeg (2e verdieping) die hier inmiddels beiden ook hun fraaie kantoren hebben gevestigd.

Nadat Stadsherstel eerder al de begane grond en kelderruimte aangepakt had voor de verhuur aan diverse ondernemers, zijn nu ook de 1e en 2e verdieping gereed. De 1e verdieping was daarbij het grootst met zowel een gedeelte waar vroeger de drukkerij was (grote ruimte voor de machines) als een gedeelte in het voormalige kantoordeel van Wyt. Hier is nu het hoofdkantoor van Daan gevestigd, een snel groeiend bureau in arbeidsdetachering opgericht door Rotterdammer Jeroen van Kooij. De stijl van het kantoor en de inrichting past uitstekend bij de uitstraling van het rijksmonument.

Toevallig richt ook de nieuwe huurder van de 2e verdieping – Boeg – zich op arbeidsdetachering maar dan meer gericht op technisch personeel. Hoewel deze industrieel ogende verdieping al grotendeels voldeed aan hun wensen, hebben ook zij er een prachtig kantoor van gemaakt.