• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2018

Actueel “Jonge Buskens” feestelijk geopend na restauratie

Restauratie Schiekade 77 “Jonge Buskens” is officieel opgeleverd! Wethouder Bas Kurvers en directeur Stadsherstel Rotterdam Niels van der Vlist mochten gezamenlijk het groen-witte lint doorknippen waarna alle genodigden het prachtige eindresultaat konden bewonderen. Zowel het exterieur als het interieur van het rijksmonument zijn gerestaureerd naar het originele ontwerp uit 1896 van architect P.G. Buskens.

Binnen de mogelijkheden van het rijksmonument is er ook verduurzaamd waardoor het gasverbruik met 40 % tot 50 % is teruggebracht ten opzichte van de situatie voor de restauratie. Het pand is gebouwd als prachtig woonhuis aan de Schie die in 1940 is gedempt (met steenpuin uit het centrum na het bombardement) voor een betere wegverbinding tussen Den Haag / Delft en Rotterdam. De Schie zal niet meer terugkomen, maar “de Jonge Buskens” is een van de weinige statige herenhuizen die nog refereert aan de prachtige panden die aan de Schiekade en de Schieweg hebben gestaan. Het rijksmonument gaat nu een nieuwe levensfase in met kantoor- en praktijkruimtes per verdieping. De begane grond wordt gebruikt door Stichting Secretariaten aan de Maas, de 1e verdieping door De Nieuwe Praktijk en de 2e verdieping door Chillhop Music.