• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2018

Actueel Heerenhuys de Heuvel weer zichtbaar

Het Heerenhuys de Heuvel in het Park bij de Euromast wordt door steeds meer bezoekers gevonden. Niet alleen om lekker iets te eten of te drinken bij Dudok in het Park maar ook om te genieten van de prachtige historische plek. Een buitenplaats uit 1775 in een groene tuin ontworpen door vader en zoon Zochers en toch midden in de stad.

Recent is ook de achterkant van de villa weer in ere hersteld. Door het verwijderen van de stalen brandtrap uit de jaren ’80 heeft de gevel weer zijn oorspronkelijke indeling. De gemeente Rotterdam heeft bovendien het verwilderde groen aan deze zijde gesnoeid en gefatsoeneerd waardoor het rijksmonument na jaren weer goed zichtbaar is vanaf deze kant. Binnenkort wordt ook de buitenverlichting aangebracht waardoor het monument ook in het donker mooi tot zijn recht komt en voor bezoekers het gevoel van veiligheid wordt vergroot.

Belangrijke partner bij dit project is de stichting Droom & Daad. Deze stichting heeft een bijdrage gedaan aan het historisch herstel van het rijksmonument en werkt samen met de gemeente Rotterdam aan een kwaliteitsverbetering van het Park als geheel.

Het Park moet een belangrijke groene en culturele bestemming in de stad Rotterdam worden. Het Heerenhuys kan hierbij een belangrijke rol vervullen als laagdrempelige en publiekstoegankelijke locatie. De eerste stappen hiertoe zijn al gezet. Zo organiseert Droom & Daad elke zondagmiddag Heerenhuys Kamerconcerten met telkens een andere muzikale invulling. Van klassiek tot jazz worden de concerten enorm goed bezocht. Ook Dudok in het Park organiseert diverse activiteiten in het rijksmonument.