• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

december 2018

Actueel Erfgoedlogies aan de Kralingse Plas

Stadsherstel Rotterdam is gestart met de bouwkundige werkzaamheden aan de voormalige molenaarswoning aan de Kralingse Plas. In deze woning, die onderdeel uitmaakt van een historisch molencomplex waar snuiftabak en specerijen werden geproduceerd, komen twee erfgoedlogies studio’s.

Naar verwachting worden de studio’s rond medio 2019 opgeleverd. Bezoekers kunnen hier één of meerdere nachten verblijven op een prachtige plek met uitzicht over de Kralingse Plas. Het verhaal over de historie van de plek zoals de turfwinning, de aanleg van het Kralingse Bos en natuurlijk het molencomplex zelf, wordt op een leuke manier onder de aandacht van de gasten gebracht. Op zaterdagen kan men een rondleiding in de molens krijgen en voor waterplezier kunnen bezoekers terecht bij Zeilschool De Lelie in het voormalig karottenfabriekje (ook onderdeel van het molencomplex). De Lelie geeft zeillessen en verhuurt zeilboten maar ook kano’s, sub’s en sloepjes.

Wij houden u graag op de hoogte van de voortgang van het project via onze website en nieuwbrief.