• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

juni 2018

Actueel Restauratie Schiekade 77 nadert einde

Stadsherstel is verheugd dat het ministerie van OCW begin juni voor het project Schiekade 77 een restauratiesubsidie beschikbaar heeft gesteld. Hiermee wordt het belang van de bijzondere restauratie van het rijksmonument onderschreven. De restauratie van de gevel en dak is zeer recentelijk afgerond en het steigerdoek is weggehaald. Het pand is weer in volle glorie hersteld, waarbij de teruggebrachte historische kleuren mooi tot hun recht komen.

Binnen wordt nog gewerkt aan het herstel van de tegelvloer in het souterrain, het schilderwerk van deuren en kozijnen en het vrijleggen van originele afwerkingen zoals marmerimitaties en plafondschilderingen. Aan de binnenzijde zijn de oorspronkelijke kleuren, die architect Buskens gebruikte, weer aangebracht. Het project gaat op dit moment de laatste fase in. Tijdens de Open Monumentendagen in het tweede weekend van september kunt u zelf een kijkje komen nemen in dit rijksmonument, een unieke kans!

Stadsherstel verwelkomt de nieuwe huurders: Chillhop Music, De Nieuwe Praktijk en Stichting Secretariaten Aan De Maas.