• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

juni 2018

Actueel Heerenhuys De Heuvel ademt achttiende eeuw

Stadsherstel heeft Heerenhuys De Heuvel in Het Park weer een groot deel van zijn oude allure teruggegeven. Zo zijn de buitengevels van het rijksmonument weer in de oorspronkelijke kleuren teruggebracht en ademt deze voormalige buitenplaats weer de sfeer van een achttiende-eeuws gebouw. In het interieur zijn oorspronkelijke kleuren teruggebracht, houten deuren op basis van reconstructie passend bij de tijdsperiode geplaatst en tal van kabels en leidingen verwijderd of uit het zicht weggewerkt.

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Droom en Daad. Met de Stichting is afgesproken dat zij op zondagen een deel van de ruimtes beschikbaar krijgt voor een culturele programmering. Nadat de locatie jarenlang alleen beschikbaar was voor bruiloften en recepties, heeft huurder Dudok het monument heropend als Dudok in het Park waar bezoekers vanaf ’s ochtends terecht kunnen voor een kop koffie, een broodje of de fameuze appeltaart.

Komt u ook het mooie resultaat zelf bewonderen onder het genot van een afternoontea of tijdens een kamerconcert komende zomer?