• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

januari 2018

Actueel Vioolbouwer in historisch Delfshaven

Na acht jaar bij ervaren vioolbouwers in dienst te zijn geweest, heeft vioolbouwer Erik Wendrich ervoor gekozen om zijn eigen zaak te beginnen. Sinds kort heeft hij zijn eigen atelier aan de Aelbrechtskolk 35A in Historisch Delfshaven. Dit is een van de beeldbepalende panden die Stadsherstel bezit in dit stukje authentiek Rotterdam, dat tevens beschermd stadsgezicht is.

Erik Wendrich is afgestudeerd aan de Newark School of Violin Making in Engeland en heeft daarna gewerkt voor Tim Toft Violins (in Engeland) en Ulrike Wiebel Vioolbouw. Nu richt hij zich als ondernemer met Erik Wendrich Vioolbouw op de verkoop, verhuur en restauratie van violen, altviolen en cello’s. Daarnaast kunnen klanten bij hem ook terecht voor het beharen van strijkstokken of voor accessoires, zoals snaren, schouderbeugels of kinhouders.

Ook voor niet vioolspelers is de winkel de moeite waard om een keer te bezoeken in combinatie met de andere bezienswaardigheden in Historisch Delfshaven!