• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

januari 2018

Actueel Nieuwe huurders Wytpand

Een monument ziet door de jaren heen gebruikers komen en gaan. De voormalige drukkerij Wyt in Coolhaven heeft na de grootschalige restauratie door Stadsherstel in 2004 een nieuw leven gekregen als bedrijfsverzamelgebouw. De afgelopen jaren zijn twee grote bedrijven in dit pand – energieleverancier Greenchoice en architectenbureau MVRDV – zo hard gegroeid dat het monument te klein voor hen werd.

Na de nodige verbouwings- en verduurzamingswerkzaamheden verwelkomt Stadsherstel in 2018 weer nieuwe huurders.

Op de begane grond bevinden zich de voormalige kantoor- en vergaderruimtes van de drukkerij. De afgelopen maanden heeft Stadsherstel hier de ondernemingen ONZ Architecture, Strakzat en De Omschakeling mogen verwelkomen.

In februari komt het Rotterdamse reclamebureau Nijgh erbij, waarmee de gehele begane grond is verhuurd. Nijgh is in 1837 opgericht door Henricus Nijgh en daarmee het oudste reclamebureau van Nederland. Overigens begon Henricus Nijgh eerst een boekhandel. Met de aanstaande verhuizing naar een van de bekendste voormalige drukkerijen van Rotterdam is de cirkel rond!

In april wordt nagenoeg de gehele eerste verdieping (ruim 700 m2) het hoofdkantoor van de snelgroeiende arbeidsbemiddelaar DAAN.

In september komt overigens nog een ruimte van circa 550 m2 beschikbaar. Lees meer.