• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

september 2017

Actueel Open Monumentendagen 9 & 10 september

De Rotterdamse Open Monumentendagen vinden, net als elders in Nederland, plaats op 9 & 10 september.

De openstelling van vele Rotterdamse monumenten biedt de bezoekers een gevarieerd programma dat aansluit op het landelijke thema: Boeren, burgers & buitenlui. Ook een aantal monumenten van Stadsherstel Rotterdam wordt opengesteld. Zo zal in het onlangs gerestaureerde Karottenfabriekje aan de Kralingse Plas de geschiedenis van het molencomplex en die van de locatie verteld worden. De molenaars zijn aanwezig in de naastgelegen molens voor toelichting en rondleidingen.

Ook het voormalig Burgerweeshuis, in historisch Delfshaven, onlangs officieel geopend na een bijzondere restauratie, is opengesteld met rondleidingen op zaterdag en zondag. De Rotterdamse Salon, gevestigd in een voormalig koopmanshuis aan de Rechter Rottekade met prachtig interieur, opent de deuren en heeft een leuk programma samengesteld.

Kinderprogramma

Op de zondag is er rond het molencomplex aan de Kralingse Plas speciaal voor kinderen een leuk activiteitenprogramma. Zij kunnen bijvoorbeeld meevaren over de Kralingse Plas in de ouderwetse trekschuit Kantjeboord. Ook kunnen kinderen een speurtocht doen en er zijn muziek-, knutsel- en andere workshops. Lees meer 

Naast het themaprogramma zijn er nog eens 50 bijzondere monumenten voor het publiek opengesteld. Deze klassiekers vormen de hechte basis van de Rotterdamse Open Monumentendagen. Eigenaren en gebruikers van deze monumenten heten u van harte welkom op 9 & 10 september.