• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

augustus 2017

Actueel Voormalig Burgerweeshuis geopend

Voormalig Burgerweeshuis aan de Voorhaven 57 geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en André van Duin!

Op woensdag 5 juli is, onder belangstelling van een groot aantal aanwezigen, het monumentale voormalig hervormd Burgerweeshuis aan de Voorhaven 57 in Rotterdam geopend na een grote restauratie en verbouwing. André van Duin blikte in zijn toespraak terug op zijn eerste optredens die hij in jaren ’60 in het gebouw (toen bekend als Buurthuis Piet Hein) had. De burgemeester bedankte Stadsherstel, alle betrokken vakmensen en de financiers en benadrukte het grote belang dat panden, zoals aan de Voorhaven 57, behouden blijven voor de stad. Na zijn toespraak overhandigde de burgemeester de sleutels officieel aan het bestuur van de Stichting Voorhaven57. Bij deze stichting zijn circa 20 Rotterdamse ondernemers uit de designsector aangesloten. Het rijksmonument gaat hiermee een nieuwe levensfase in.

De aanwezigen waren onder de indruk van het gebouw en konden de diverse kantoren en ateliers bekijken. Vooral het  oudste gedeelte van het monument, dat stamt uit 1762 en nog veel oorspronkelijke interieur elementen heeft, oogstte veel  bewondering. Rotterdam is met de restauratie van Voorhaven 57 weer een rijksmonument rijker  dat gezien mag worden.

Wilt u ook het resultaat van de restauratie bekijken? Tijdens de open monumenten dagen op 9 en 10 september 2017, geeft Stadsherstel rondleidingen in dit fraaie rijksmonument in historisch Delfshaven!

De restauratie is de mede mogelijk gemaakt door subsidies van de RCE en de Provincie Zuid-Hollland. Ook hebben een aantal fondsen een bijdrage voor dit restauratieproject verstrekt aan de stichting Vrienden Monumentaal Erfgoed Rotterdam.

Foto v.l.n.r.: Marcel Schouwenaar, Rachel Griffin en David Derksen van stichting Voorhaven57 en burgemeester Ahmed Aboutaleb en Andre van Duin.

(foto door Robert Tjalondo/Rockin’Pictures)