• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

februari 2017

Actueel Schiekade 77 l De jonge Buskens

Stadsherstel Historisch Rotterdam is eind 2016 eigenaar geworden van het fraaie rijksmonument aan de Schiekade 77. Dit voormalig woonhuis uit 1896 is ontworpen door architect P.G. Buskens in opdracht van de familie Kurpershoek. Het was zijn eerste opdracht als beginnend, 24-jarige architect. Het pand bleef woonhuis tot 1942. Daarna betrok de Rotterdamse BOAZ-Bank het pand omdat het kantoor van de Bank aan de Pompenburgsingel zwaar werd beschadigd door het bombardement in de meidagen van 1940. Het voormalige woonhuis werd het vanaf die tijd het hoofdkantoor van deze protestantse middenstandsbank. Veel startende ondernemers werden door de BOAZ-Bank vlak na de oorlog aan een krediet geholpen.
Stadsherstel gaat het rijksmonument in 2017 restaureren en verbouwen waarbij met name het fraaie interieur, eveneens door Buskens ontworpen, weer in ere wordt hersteld. De beletage, 1e en 2e verdieping zullen verhuurd worden als monumentale kantoorruimte. In het souterrain komt een gemeenschappelijke vergaderruimte met openslaande deuren naar de grote groene parktuin. De mogelijkheid om bij mooi weer te vergaderen en lunchen in deze tuin bij mooi meer maakt de locatie tot een wel heel bijzondere omgeving om te werken. Meer informatie over dit project volgt binnenkort op de website van Stadsherstel.