• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

februari 2017

Actueel Bijzondere vondst restauratie burgerweeshuis

Tijdens restauraties kan blijken dat stuclagen uit het verleden soms dikker zijn aangebracht dan vooraf verwacht. Dat een compleet marmeren fonteintje achter die lagen ter voorschijn kwam was ook voor Stadsherstel een verrassende ervaring. De ‘waskom’ heeft men afgebroken, anders zou deze immers door de stuclaag heen steken. Om de holte in de muur van het marmer op te vullen heeft men er destijds een baksteen ingelegd. De vakmensen van Ambacht & Restauratie hebben het fraaie fonteintje gelukkig voorzichtig vrij kunnen maken en het marmer schoongemaakt. Met de eerdere vondst van een beschilderd houten plafond uit 1762 wordt de restauratie van het voormalig burgerweeshuis in Historisch Delfshaven wel een heel bijzonder restauratieproject!