• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

Rijksmonument

Zakkendragershuisje Voorstraat 13 3024 RS, Delfshaven

Het Zakkendragershuisje uit 1653 staat vlakbij de Dubbelde Palmboom en herinnert aan de tijd dat zakkendragers de lading van de binnenvarende schepen aan wal droegen om in de pakhuizen op te slaan. Dit pand is in april 2019 door Stadsherstel aangekocht en krijgt een flinke opknapbeurt. Het pand kampt met achterstallig onderhoud, lekkage en houtworm. Het metselwerk moet worden hersteld en zinkwerk moet worden vervangen. Schilders zullen het pand zijn oude kleuren teruggeven.

Momenteel is theatergezelschap Drijfzand er gevestigd dat kleine voorstellingen geeft en kleinschalige evenementen organiseert. Stadsherstel heeft al aangegeven dat zij ook in de nieuwe situatie als huurder kunnen aanblijven en aangeboden om hen eventueel te ondersteunen bij de exploitatie van het unieke pand.

Stadsherstel hoopt met de aankoop en investeringen in pakhuis de Dubbelde Palmboom en ’t Zakkendragershuisje de aantrekkingskracht van Historisch Delfshaven te vergoten en nieuw elan te brengen op deze ooit zo populaire plek. Vroeger ook wel het ‘Montmartre van Rotterdam’ genoemd.