Monumentale Kantoorunits

diverse afmetingen m2 | Drukkerij Wytpand, Coolhaveneiland

Verhuurd
VERHUURD

Aan de Pieter de Hoochweg zijn moderne kantoorunits te huur in een prachtig gerestaureerd monument. De units zijn gelegen op de begane grond en delen gemeenschappelijke voorzieningen zoals een pantry, toilet, vergaderruimte. In de tabel hieronder staan de maandlasten inclusief servicekosten weergegeven (all-in huur). Elke unit afzonderlijk vormt een hoogwaardige kantoorruimte met eigen karakter.

De ruimtes maken deel uit van de voormalige drukkerij en uitgeverij Wyt (naar ontwerp van bouwmeester W. Kromhout Czn) en is gelegen op de hoek van de Pieter de Hoochweg 111 / Dunantstraat 2-10 te Rotterdam. In het gedeelte dat nu te huur wordt aangeboden bevond zich vroeger de opslag van de drukkerij. De ruimte is daarom groot en ruim van opzet is met een industriële uitstraling en een hoogte heeft van meer dan 4 m!
Het betreft een rijksmonument dat sinds 2003 in eigendom is van Stadsherstel Historisch Rotterdam. In 2004 heeft Stadsherstel Historisch Rotterdam het object volledig gerestaureerd ten behoeve van de (nieuwe) kantoorbestemming. Deze werkzaamheden werden begeleid door Architectenbureau Drost + Van Veen en Ir A. van der Zwan.

De uitgeverij en drukkerij werd gebouwd in opdracht van het familiebedrijf M. Wyt en Zonen in 1923-1925. De gevel aan de Pieter de Hoochweg bevat op de begane grond vijf grote rondboogventers met fraaie stalen kozijnen. De bovenlichten van deze vensters hebben een fijne roedenverdeling terwijl de (onder)ramen juist een groot glasvlak hebben. De rollagen boven de vensters zijn door siermetselwerk gearticuleerd. Op de begane grond aan de Dunantstraatzijde bevinden zich twaalf grote rondboogvensters met bovenlichten.
Op de buitengevel zijn twee jaartallen te zien, het bouwjaar van het gebouw, 1925 en het jaar 1804. Het jaar 1804 is het oprichtingsjaar van het concern Wyt. Op 1 mei 1804 opende Melchior Wyt (1779-1844, derde generatie) een boekhandel aan de Boerenvischmarkt (nabij het Grotekerkplein) en in 1826 volgde een drukkerij. Bij de verhuizing van het concern Wyt in 1925 naar de Pieter de Hoochweg is het jaar van oprichting in de gevel opgenomen.

Ligging
De omgeving kenmerkt zich door authenticiteit en diversiteit in gebruik (wonen, bedrijvigheid en scholing). Met name de aanwezigheid van De Machinist ( om de hoek) is ideaal. Bij de Machinist kunt u niet alleen lunchen of dineren, maar er is  ook de voorziening van een kinderdagverblijf en de mogelijkheid om een zaal te huren. De uitstraling van de omgeving is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Gebouwen zijn en worden gerestaureerd of gerenoveerd, waardoor de Coolhaven / Pieter de Hoochweg als vestigingslocatie steeds aantrekkelijker is geworden. De strategische ligging tussen het centrum, het Park, de Lloydpier en historisch Delfshaven is gunstig.

Parkeren
Er is de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren. Parkeervergunningen voor de openbare weg kunnen worden aangevraagd bij het Parkeer Bedrijf Rotterdam (PBR).

Bereikbaarheid
Met de auto
De bereikbaarheid is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer goed te noemen. De Ringweg A20 is binnen enkele autominuten bereikbaar. Via de Westzeedijk en de Maasboulevard is tevens de Ringweg A16 nabijgelegen. Via de Maastunnel is de zuidelijke Maasoever snel te bereiken. Met name aan de Dunantstraat is voldoende plek op straat om gemakkelijk te parkeren nabij de entree.

Met het openbaar vervoer
De halte van tramlijn 8 en metrostation Coolhaven bevinden zich op loopafstand van de kantoorruimte.

 
Unit m2 (netto) huur / maand (all -in)
I 44 € 825
II 70 € 1.150
III 95 € 1.495
IV 35 € 675
V 31 € 595
VI 38 € 695    – verhuurd
VII 24 € 495    – verhuurd
VIII 64 € 1.050 – verhuurd
Prijspeil: 2017
EXCL BTW
 • Adres Pieter de Hoochweg 111 Kaart
 • Soort ruimte kantoorruimte
 • Locatie Coolhaveneiland
 • Opleverniveau Begane grond, kantoorunits maken gebruik van gezamenlijke pantry, hal en toiletten
 • Oppervlakte diverse afmetingen m2
 • Huurprijs EUR zie tabel, prijzen per maand inclusief servicekosten
 • Beschikbaar per 01.09.2017

Contact

 • Babs Vandeweijer

  T. 010 2400999 M. 06-40711273
  • Ook beschikbaar in het Drukkerij Wytpand

  • Pieter de Hoochweg 111 430 m2 | Drukkerij Wytpand, Coolhaveneiland

   Bekijk
  • Dunantstraat 4 135 m2 | Drukkerij Wytpand, Coolhaveneiland

   Bekijk
  • Bekijk totale huuraanbod