Industriële kantoorruimte

555 m2 | Drukkerij Wytpand, Coolhaveneiland

Verhuurd
VERHUURD

In een monumentaal pand aan de Pieter de Hoochweg (hoek Dunantstraat) komt 555  m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar voor de verhuur. Deze ruim opgezette industriële ruimte is gelegen op de tweede verdieping.

De ruimte maakt deel uit van de voormalige drukkerij en uitgeverij Wyt (naar ontwerp van bouwmeester W. Kromhout Czn) en is gelegen op de hoek van de Pieter de Hoochweg 111 / Dunantstraat 2-10 te Rotterdam. Het is bovenste verdieping van het voormalig kantoorgedeelte van de drukkerij. De prachtige kapconstructie is mooi zichtbaar doordat de vlieringvloer hier deels is verwijderd. De ruimte is daarom groot en ruim van opzet is met een industriële uitstraling.
Het betreft een rijksmonument dat sinds 2003 in eigendom is van Stadsherstel Historisch Rotterdam. In 2004 heeft Stadherstel Historisch Rotterdam het object volledig gerestaureerd ten behoeve van de (nieuwe) kantoorbestemming. Deze werkzaamheden werden begeleid door Architectenbureau Drost + Van Veen en Mars Interieur Architecten.

De uitgeverij en drukkerij werd gebouwd in opdracht van het familiebedrijf M. Wyt en Zonen in 1923-1925. Architect Kromhout (o.a. American Hotel) ontwierp een prachtige drukkerij gecombineerd met het kantoor van de firma. Fraaie stalen kozijnen (deels in boogvensters) en tal van metselwerkdetails kenmerken de gevels. Op de buitengevel zijn twee jaartallen te zien, het bouwjaar van het gebouw, 1925 en het jaar 1804. Het jaar 1804 is het oprichtingsjaar van het concern Wyt. Op 1 mei 1804 opende Melchior Wyt (1779-1844, derde generatie) een boekhandel aan de Boerenvischmarkt (nabij het Grotekerkplein) en in 1826 volgde een drukkerij. Bij de verhuizing van het concern Wyt in 1925 naar de Pieter de Hoochweg is het jaar van oprichting in de gevel opgenomen.

Ligging
De omgeving kenmerkt zich door authenticiteit en diversiteit in gebruik (wonen, bedrijvigheid en scholing). Met name de aanwezigheid van De Machinist ( om de hoek) is ideaal. Bij de Machinist kunt u niet alleen lunchen of dineren, maar er is  ook de voorziening van een kinderdagverblijf en de mogelijkheid om een zaal te huren. De uitstraling van de omgeving is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Gebouwen zijn en worden gerestaureerd of gerenoveerd, waardoor de Coolhaven / Pieter de Hoochweg als vestigingslocatie steeds aantrekkelijker is geworden. De strategische ligging tussen het centrum, het Park, de Lloydpier en historisch Delfshaven is gunstig.

Parkeren
Bij de kantoorruimte kan een parkeerplaats worden gehuurd. Parkeervergunningen voor de openbare weg kunnen worden aangevraagd bij het Parkeer Bedrijf Rotterdam (PBR).

Bereikbaarheid
Met de auto
De bereikbaarheid is zowel per eigen vervoer als openbaar vervoer goed te noemen. De Ringweg A20 is binnen enkele autominuten bereikbaar. Via de Westzeedijk en de Maasboulevard is tevens de Ringweg A16 nabijgelegen. Via de Maastunnel is de zuidelijke maasoever snel te bereiken. Met name aan de Dunantstraat is voldoende plek op straat om gemakkelijk te parkeren nabij de entree.

Met het openbaar vervoer
De halte van tramlijn 8 en metrostation Coolhaven bevinden zich op loopafstand van de kantoorruimte.

 • Adres Dunantstraat 6 Kaart
 • Soort ruimte kantoorruimte
 • Locatie Coolhaveneiland
 • Opleverniveau Volledig afgewerkt. Eigen toilet en pantry / keuken. Gietvloer en stalenkozijnen.
 • Oppervlakte 555 m2
 • Huurprijs EUR 135 m2 per jaar
 • Servicekosten EUR 30 m2 per jaar
 • Beschikbaar per 01.10.2018

Contact

 • Babs Vandeweijer

  T. 010 2400999 M. 06-40711273
 • ir. Niels van der Vlist MCD

  T. 010 240 0999