• Blijf op de hoogte van het actuele nieuws, huuraanbod en projecten van Stadsherstel Historisch Rotterdam via onze nieuwsbrief.

TE HUUR

Huurwoning Piet Heynsplein 7, Delfshaven — Duurzame bovenwoning ,

Volledig gerestaureerde en verduurzaamde bovenwoning

Als onderdeel van het project Dubbelde Palmboom heeft Stadsherstel het bijgebouw volledig gerestaureerd en verduurzaamd. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de afwerking aan de binnenzijde. Begin mei is de woning naar verwachting gereed voor de verhuur.

Het project bestond er onder andere uit om de opdeling (zoals gemaakt in de tijd dat het Museum Rotterdam hier kantoor hield) aan te passen en de schade die door zeven jaar leegstand was ontstaan te herstellen. Niet alleen de gevels en het dak zijn volledig aangepakt, ook zijn alle installaties vernieuwd en is van de bovenste twee verdiepingen een prachtige bovenwoning gemaakt met een ruim dakterras.

Bij de verbouwing is veel geïnvesteerd in verduurzamen. Naast het isoleren van gevels en dak is er warmtepompsysteem geïnstalleerd voor de vloerverwarming (kan tevens koelen) en warmtapwater. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst. De bovenwoning van meer dan 200 m2 heeft hierdoor een energielabel A+ met behoud van historisch karakter. Een heerlijke woning op een mooi plekje in Historisch Delfshaven.

Delfshaven wordt gevormd door de buurten Historisch Delfshaven en het Coolhaveneiland. Hier komt het rijke verleden van een pittoresk stukje stad samen met de creatieve dynamiek van hedendaagse stadsontwikkeling op het Coolhaveneiland. In Historisch Delfshaven is een ruime keus aan galeries en horeca en is het heerlijk ronddwalen langs het water. Ook de gezellig drukke Nieuwe Binnenweg is op loopafstand en op het Coolhaveneiland zijn diverse culturele voorzieningen. Wie op zoek is naar groen, rust en stilte vindt dat in De Schat van Schoonderloo, een bijzonder bewonersparkje. Tevens heb je in de buurt alle stedelijke voorzieningen, basisscholen en kinderdagverblijven. Ten slotte is de woning gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad, de uitvalswegen en het openbaar vervoer.