Stichting Vrienden Monumentaal Erfgoed Rotterdam

Begin 2015 is de Stichting Vrienden Monumentaal Erfgoed Rotterdam opgericht. De Stichting ondersteunt Stadsherstel Historisch Rotterdam bij restauraties en groot onderhoud.

De Stichting is aangewezen als culturele ANBI (“algemeen nut beogende instelling”), hetgeen inhoudt dat donaties aan de stichting aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschaps- belasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Betrokken Rotterdammers steunen de Stichting Vrienden Monumentaal Erfgoed Rotterdam (culturele ANBI) bij het redden van monumenten die tussen wal en schip lijken te vallen en het restaureren van belangrijke en beeldbepalende gebouwen in Rotterdam. Word ook vriend en steun ons met een donatie! Kijk voor meer informatie op www.monumentaalerfgoedrotterdam.nl